Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ENIGMA 3D  (Read 152 times)
Offline (Male) rcobra
Posted on: July 17, 2017, 11:47:16 AM
Member
Joined: Nov 2015
Posts: 55

View Profile WWW
Hello,
I checked some examples of GM in 3d under ENIGMA and they work :)
So I have some questions

1. what is the 3d status under ENIGMA and what is the limit
2. what are the limits for GM
3. whether ENIGMA 3d is better than GM

example worked on ENIGMA
https://yal.cc/gamemaker-3rd-person-camera-in-3d/
Logged
ps.sorry for my english
Offline (Male) hpg678
Reply #1 Posted on: July 19, 2017, 08:46:00 AM

Member
Location: Barbados
Joined: Mar 2017
Posts: 117

View Profile Email
did you also check the examples in the WIKI EXAMPLES of the EDC section? Those are also some very good examples, such as the FPS example if that is your particular interest.

As for your question whether Enigma 3D is better than GM's. I'm not well versed in this regard but this much I'll say. It is pretty compatible with what I've tested so far. I've tried the FPS example and it worked. I even tried creating Breakout game in 3D and it worked to a certain degree. i'm using the standard primitives, blocks, squares etc. I'm hoping to import my own custom objects but more on that later. I hoping that I could import .OBJ 3d objects as that is the most generic in all the 3D software to date.



Logged
Hugar
Offline (Male) rcobra
Reply #2 Posted on: July 19, 2017, 06:25:24 PM
Member
Joined: Nov 2015
Posts: 55

View Profile WWW
Yes,
I rather think of such a comparison
Maybe it's a question to the advanced!
Logged
ps.sorry for my english
Offline (Male) time-killer-games
Reply #3 Posted on: July 19, 2017, 10:00:56 PM

Member
Location: Virginia Beach
Joined: Jan 2013
Posts: 1066

View Profile WWW Email
It's better than GM in terms of speed and file size. Worse in terms of the amount of bugs. I guess these points could kinda apply to ENIGMA's 2D as well.
Logged
Pages: [1]
  Print