Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
  Print  
Author Topic: Window Styler, Web Browser, and Embed Program  (Read 23061 times)
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #60 Posted on: September 28, 2014, 12:01:49 AM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
Can you legally do that TKG ?

That DLL is part of Microsoft Internet Explorer and you should have that DLL inside your program files internet explorer.
It is the Microsoft Internet Explorer Compatibility Shims. People should have that on their system, as an alternative you could add the the location to the PATH environment from within your game, if not mistaken.

Logged
Offline (Unknown gender) lonewolff
Reply #61 Posted on: September 28, 2014, 12:38:07 AM
"Guest"


Email
No idea if that DLL is the problem. Just know that this extension doesn't do shit on my system as it stands :)
Logged
Offline (Male) time-killer-games
Reply #62 Posted on: September 28, 2014, 01:13:44 PM

Contributor
Location: Virginia Beach
Joined: Jan 2013
Posts: 1157

View Profile Email
Darkstar2 if you really want to help please download it and run it. If you have no problems, I can verify Lonewolff has a virus and call it a day. You're right IESHIMS.DLL is a part of IE meaning every windows OS still on the planet has it. No need to distribute it.
Logged
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #63 Posted on: September 28, 2014, 01:20:18 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
Darkstar2 if you really want to help please download it and run it. If you have no problems, I can verify Lonewolff has a virus and call it a day. You're right IESHIMS.DLL is a part of IE meaning every windows OS still on the planet has it. No need to distribute it.

Is this compatible with ENIGMA because I do not use GMS currently and it is not installed.
BTW, I cannot download from the MarketPlace as I do not have an account in the MarketPlace.  Only MarketPlace account holders can......This is separate from the community and YYG account.  I also do not want to register on the market place for now,
PM me your extension here, if it is compatible with ENIGMA I will give it a try.

« Last Edit: September 28, 2014, 01:31:00 PM by Darkstar2 » Logged
Offline (Male) time-killer-games
Reply #64 Posted on: September 28, 2014, 01:23:24 PM

Contributor
Location: Virginia Beach
Joined: Jan 2013
Posts: 1157

View Profile Email
Extract the webbrowser.zip and in the datafiles dir just run "WebBrowser.gmx.exe" that'd be great! :)

Download - https://db.tt/7jKQaYby
« Last Edit: September 28, 2014, 01:26:34 PM by time-killer-games » Logged
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #65 Posted on: September 28, 2014, 01:33:08 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
Extract the webbrowser.zip and in the datafiles dir just run "WebBrowser.gmx.exe" that'd be great! :)

Download - https://db.tt/7jKQaYby

Will do TKG......Thanks. 
:D
Logged
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #66 Posted on: September 28, 2014, 01:38:59 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
Ok ran both EXE and all I get is a WHITE window area inside the main window and nothing.  The IE DLL has nothing to do, I tried placing the DLL inside the folder and same problem.  I will investigate this

and no TKG, we don't have viruses on our systems :D

BTW I am running Windows 7 64bit,
I do have IE as it came with windows, will investigate this further see if I can find the reason.

Cheers
Logged
Offline (Male) time-killer-games
Reply #67 Posted on: September 28, 2014, 01:52:11 PM

Contributor
Location: Virginia Beach
Joined: Jan 2013
Posts: 1157

View Profile Email
Interesting... I created the actual browser control DLL with a watered-down programming language known as BlitzMax. I'm requesting help and insight on their forum as we speak, worst case scenerio I'll have to re-write the entire extension in C++. :/

THANK YOU for your patience Lonewolff! I feel stupid now as 60+ people have downloaded my extension and it doesn't even work for anyone but me, damn, and I had no way of knowing that!
« Last Edit: September 28, 2014, 01:58:48 PM by time-killer-games » Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #68 Posted on: September 28, 2014, 01:58:29 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3107

View Profile
TKG are you making use of Windows dll's? If that's the case that is likely what is causing the Internet Explorer hell, also why Windows has dll hell. It's a problem specific to Windows operating systems and devices.

https://en.wikipedia.org/wiki/DLL_Hell

This is also why Microsoft has GUID's and why we see them in Studio, applications should have unique identifiers to avoid Microsoft API's from getting confused and reading another ones messages or interops.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa373931%28v=vs.85%29.aspx
https://en.wikipedia.org/wiki/COM_Interop

I don't know all the details about it, but I've definitely heard of this before.
« Last Edit: September 28, 2014, 02:00:54 PM by Robert B Colton » Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #69 Posted on: September 28, 2014, 01:58:52 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
Interesting... I created the actual browser control DLL with a watered-down programming language known as BlitzMax. I'm requesting help and insight on their forum as we speak, worst case scenerio I'll have to re-write the entire extension in C++. :/

Still no go, running both EXE, see window with an embedded white window but no browser..... I notice as if something is trying to to loop or move away from the window, when clicking on the window the caption area becomes blue then grey (in and out of focus).

I tried running from your EGM source, same issue.  Even the GMS compiled EXE behaves the same, as did the EGM compiled one.

This is interesting indeed, these kinds of problems might be an issue with 3rd party plugins DLL..... And yes I tried including the dependency DLL in the same folder, still no go, so that's not the issue.

Logged
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #70 Posted on: September 28, 2014, 02:02:07 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
and I had no way of knowing that!

Actually you do, nothing prevents you from distributing the program to people with different configs to test your product first.
I would have helped you there testing it first before release, I'm sure others too.

So it does not work for anybody but you ?
could it have to do with what you used to create the plugin and how it was generated?

BTW I don't know if this is any relevant I tried running a trace on your program, monitoring what goes on and I can see in web browser it is generating buffer overflows and INVALID DEVICE warnings.
I will go try this plugin of yours in an old system with XP. will let you know.

// nope, same thing in another system in win XP.


« Last Edit: September 28, 2014, 02:22:08 PM by Darkstar2 » Logged
Offline (Male) time-killer-games
Reply #71 Posted on: September 28, 2014, 02:59:09 PM

Contributor
Location: Virginia Beach
Joined: Jan 2013
Posts: 1157

View Profile Email
THIS IS SO WEIRD...

I requested help on the official forums for what I used to make the DLL here...
http://www.blitzmax.com/Community/posts.php?topic=103217

This really sucks!
Logged
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #72 Posted on: September 28, 2014, 03:09:50 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
From the traces I ran and my observation in the window forcing itself out of focus and the flickering hour glass, it seems like a conflict, and something is looping indefinitely, a trace showed buffer overflows and invalid device (when tracing your browser plugin through process monitor) - Congratulations TKG, you may be an actual victim of DLL hell !

Perhaps someone on the blitz forum can help you there.

Logged
Offline (Male) time-killer-games
Reply #73 Posted on: September 28, 2014, 03:25:20 PM

Contributor
Location: Virginia Beach
Joined: Jan 2013
Posts: 1157

View Profile Email
It would be so much easier if I could test this myself on a machine that is having the trouble you guys are.
Logged
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #74 Posted on: September 28, 2014, 03:35:39 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1244

View Profile Email
It would be so much easier if I could test this myself on a machine that is having the trouble you guys are.

Could you describe the machines you ran this successfully on ? including OS/type, etc?
Logged
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
  Print