Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 »
  Print  
Author Topic: In need of a Sonic fangame engine for Enigma  (Read 22470 times)
Offline (Male) HitCoder
Reply #60 Posted on: October 28, 2014, 09:34:17 PM

Member
Location: King's Lynn, England
Joined: Aug 2014
Posts: 152

View Profile WWW Email
I've been sending builds of the engine to my friends, I just want your thoughts now, here's a quick download for the latest compiled build
Logged
DISCORD: HitCoder#4530
hi my name is John and i'm not good at anything
Offline (Male) Goombert
Reply #61 Posted on: October 28, 2014, 10:20:23 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
Wow this engine is pretty damn good! This is probably the best Sonic example in GM, especially considering how light weight it is unlike all the other engines. If you make any stops along the way though it can be really hard to spin-dash around the loops, especially the one placed so close to the cliff, this is one of the things that really annoyed me about the original Sonic games, I can remember getting stuck sooo many times like this. Also it seems the backup character that follows can have audio glitches when you try to spin dash it seems to echo and reverb quite a bit.

I'd like to add that the new search functionality of LGM comes in handy with porting the other engines and finding all uses of variable_* functions to remove or replace them. I tried it on the REX engine which was made in GM6.
http://enigma-dev.org/forums/index.php?topic=2269.0

« Last Edit: October 28, 2014, 10:25:52 PM by Robert B Colton » Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Male) polygone
Reply #62 Posted on: October 29, 2014, 02:42:30 AM

Contributor
Location: England
Joined: Mar 2009
Posts: 803

View Profile
What have you done to the movement? The movement and jumping speed seem limited and the gravity seems off now. There isn't enough momentum to make it up slopes properly and more.
« Last Edit: October 29, 2014, 02:45:10 AM by polygone » Logged
I honestly don't know wtf I'm talking about but hopefully I can muddle my way through.
Offline (Male) HitCoder
Reply #63 Posted on: October 29, 2014, 10:51:30 AM

Member
Location: King's Lynn, England
Joined: Aug 2014
Posts: 152

View Profile WWW Email
The physics have been changed to meed the exact physics on the sonic physics guide, this is because a lot of people I work with on skype in a group (They all make sonic fangames in different programs) dislike physics that do not match official sonic games.
I can make it up slopes fine with the aid of a spindash.

EDIT: My apologies, I forgot to add the code for air-acceleration and stuff, all I added was air drag. Maybe the physics will feel better when I add that... I'll also add Super Peelout.
« Last Edit: October 29, 2014, 11:03:19 AM by HitCoder » Logged
DISCORD: HitCoder#4530
hi my name is John and i'm not good at anything
Offline (Male) Goombert
Reply #64 Posted on: October 29, 2014, 02:47:08 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
While I agree somewhat with polygonz, I can't help but feel he is being a little dramatic lately. But as I said I always found the physics of like the very first sonic games (before & Knuckles) to be a real pain and a lot more distinct than later entries in the series. I remember getting stuck in levels and waiting for the timer to run out so I could restart.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Male) HitCoder
Reply #65 Posted on: October 29, 2014, 06:33:48 PM

Member
Location: King's Lynn, England
Joined: Aug 2014
Posts: 152

View Profile WWW Email
Is there a way I can change the external sprite editor path and allow it to open the sprite file I would like to edit? what argument do I put at the end for the name of the sprite file?
Logged
DISCORD: HitCoder#4530
hi my name is John and i'm not good at anything
Offline (Male) Goombert
Reply #66 Posted on: October 29, 2014, 06:38:12 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
I am not exactly sure what you mean, you want it to open the system editor when you double click the node in the tree? Please elaborate.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Male) HitCoder
Reply #67 Posted on: October 29, 2014, 06:40:14 PM

Member
Location: King's Lynn, England
Joined: Aug 2014
Posts: 152

View Profile WWW Email
I mean when I click the "Edit Subimages" button in the sprite resource window, it just opens my specified editor, I'd just like to know what argument I put after the program directory in the settings window.
Logged
DISCORD: HitCoder#4530
hi my name is John and i'm not good at anything
Offline (Male) Goombert
Reply #68 Posted on: October 29, 2014, 07:01:16 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
Ohhh, so you want to open a specific editor besides the system default? Take a look at the following topic.
http://enigma-dev.org/forums/index.php?topic=1481.0

I am not actually sure how it works entirely.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Male) Goombert
Reply #69 Posted on: October 31, 2014, 12:10:44 AM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
I believe I have fixed the issue HitCoder, please test for me by downloading the new LGM from the following topic.
http://enigma-dev.org/forums/index.php?topic=2269.0

My patch is referenced on the tracker.
https://github.com/IsmAvatar/LateralGM/issues/158
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Male) HitCoder
Reply #70 Posted on: November 02, 2014, 10:01:40 AM

Member
Location: King's Lynn, England
Joined: Aug 2014
Posts: 152

View Profile WWW Email
Thank you, and it appears to work.
Logged
DISCORD: HitCoder#4530
hi my name is John and i'm not good at anything
Offline (Male) Goombert
Reply #71 Posted on: November 02, 2014, 12:14:16 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
You're welcome HitCoder! If there are any other issues or exceptions don't be afraid to report them it's the only way I can fix them and we've been making considerable progress with fixing old bugs in the new LGM.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Male) HitCoder
Reply #72 Posted on: November 03, 2014, 11:06:15 AM

Member
Location: King's Lynn, England
Joined: Aug 2014
Posts: 152

View Profile WWW Email
When I search for code, in the search results, it only seems to show scripts. Am I using an older version or something?
Logged
DISCORD: HitCoder#4530
hi my name is John and i'm not good at anything
Offline (Male) Goombert
Reply #73 Posted on: November 03, 2014, 01:40:34 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
Probably, I've completely finished the search feature now, try downloading the new version, the latest version should search all drag and drop actions. Plus when it opens the code editor it will focus the line number of the search result. Just follow the topic I make regular updates there until we reach stable version 1.8.7 at which point I will an announcement and a new Portable ZIP.
http://enigma-dev.org/forums/index.php?topic=2269.0
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Male) HitCoder
Reply #74 Posted on: November 03, 2014, 04:13:18 PM

Member
Location: King's Lynn, England
Joined: Aug 2014
Posts: 152

View Profile WWW Email
Wow, the new loading screen is nice... although, why does it say LateralGM instead of Enigma? I know Enigma runs on LateralGM, but... I don't understand...

===========EDIT=================
I got an error upon opening a save file, however, it does not allow me to access the window with the error, and therefore I could not copy to clipboard, however, I have the HS_ERR_PID file, I think it has the right details (if not, more details)
« Last Edit: November 03, 2014, 04:19:08 PM by HitCoder » Logged
DISCORD: HitCoder#4530
hi my name is John and i'm not good at anything
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 »
  Print