Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Timelines Implemented  (Read 6467 times)
Offline (Male) Goombert
Posted on: June 04, 2014, 01:31:52 AM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2988

View Profile
That's right, timelines have been implemented by Seth N. Hetu (sorlok) in his quest to port Iji.

This was his pull request.
https://github.com/enigma-dev/enigma-dev/pull/738
This was the discussion topic about the implementation.
https://github.com/enigma-dev/enigma-dev/issues/636

You can get these changes via git or by downloading the new Portable ZIP.
http://enigma-dev.org/docs/Wiki/Install:Windows

Please test his changes and see how well everything works. And be sure to give him a round of applause for his contributions!
Logged
Welcome to ENIGMO, the game engine built by fucking aliens.

Offline (Unknown gender) egofree
Reply #1 Posted on: June 04, 2014, 02:12:58 AM
Contributor
Joined: Jun 2013
Posts: 604

View Profile Email
Sorlok, you have all my gratitude for your contribution. Thanks a lot !  (Y) ( I will test later :P ).
« Last Edit: June 04, 2014, 02:20:30 AM by egofree » Logged
Offline (Unknown gender) sorlok_reaves
Reply #2 Posted on: June 04, 2014, 12:46:17 PM
Contributor
Joined: Dec 2013
Posts: 261

View Profile
Glad I could help! I already said it in the pull request, but thanks to the developers here too; they were very helpful and offered lots of positive criticism.

Let me know if there's any bug reports; the system's not perfect, but I did test it quite a bit.
Logged
Offline (Male) edsquare
Reply #3 Posted on: June 04, 2014, 09:10:23 PM

Member
Location: The throne of ringworld
Joined: Apr 2014
Posts: 402

View Profile
@ sorlok_reaves:

I wanna have your babies!  :D

Thank you very much!  (Y)
Logged
A child of five would understand this. Send someone to fetch a child of five.
Groucho Marx
Offline (Unknown gender) Seheiah
Reply #4 Posted on: June 05, 2014, 03:40:01 AM
Member
Joined: May 2014
Posts: 11

View Profile
Hi  guys...i downloaded this new version and now i can not compile any of the examples or games.i have the previous version in another directory and everything compiles but now i just get a black window,but most of the time the temp app created by compilation crashes.
« Last Edit: June 05, 2014, 03:43:43 AM by Seheiah » Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #5 Posted on: June 05, 2014, 05:07:33 AM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2988

View Profile
Hey Seheiah, I am working on it, sorlok accidentally committed an old version of action_webpage, the drag and drop action to open a webpage in your browser. I have sent a pull request removing the code and as soon as it is merged I will patch the Portable ZIP and upload it. Sorry about that, I have reviewed the code again and made sure it builds this time, my apologies.

This is the pull request I am waiting on.
https://github.com/enigma-dev/enigma-dev/pull/740

If you want, you can attempt to remove the code yourself, save the file, and then try building.
Logged
Welcome to ENIGMO, the game engine built by fucking aliens.

Offline (Unknown gender) Seheiah
Reply #6 Posted on: June 05, 2014, 05:19:10 AM
Member
Joined: May 2014
Posts: 11

View Profile
Thanks Robert...i will wait until you make the new build..

Did you check my post about full screen bug?

http://enigma-dev.org/forums/index.php?topic=1950.msg18833#msg18833

I hope it can be fixed as well.

Robert...are you still working on Enigma or moving to another one? enigger or dejavu?

Thanks
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #7 Posted on: June 05, 2014, 11:42:03 AM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2988

View Profile
The patch has been applied and the new Portable ZIP uploaded, please go ahead and redownload.

I have seen your post about the fullscreen bug and responded.
« Last Edit: June 05, 2014, 01:32:20 PM by Robert B Colton » Logged
Welcome to ENIGMO, the game engine built by fucking aliens.

Offline (Unknown gender) sorlok_reaves
Reply #8 Posted on: June 05, 2014, 01:24:15 PM
Contributor
Joined: Dec 2013
Posts: 261

View Profile
The patch has been applied and the new Portable ZIP uploaded, please go ahead and redownload.

I have seen the your fullscreen bug and responded.

Thanks for patching this; I was "git cherry-pick"-ing older work from my timelines branch, and I must have accidentally pulled in the old action_webpage.
Logged
Offline (Unknown gender) Darkstar2
Reply #9 Posted on: June 05, 2014, 03:17:44 PM
Member
Joined: Jan 2014
Posts: 1213

View Profile Email
@ sorlok_reaves:

I wanna have your babies:D

TMI....... :D :P

Quote
Thank you very much!  (Y)

Yeah indeed, nicely done mate.  Have not had a chance to test it, to be honest never used timelines before.  It's good to see new features added to ENIGMA :D
Logged
Offline (Unknown gender) egofree
Reply #10 Posted on: June 05, 2014, 04:02:20 PM
Contributor
Joined: Jun 2013
Posts: 604

View Profile Email
Just a question : are timelines implemented in EDL ? It seems it's not. If i try :

Code: [Select]
global.tl = timeline_add();
I've an error message.
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #11 Posted on: June 05, 2014, 07:22:38 PM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2988

View Profile
Darkstar2, there really isn't anything special about timelines, thus why it took us so long to add them. egofree, timeline_add() will never be implemented because it requires the timeline to be dynamically compiled, like script_add and execute_string Studio also deprecates this function.
Logged
Welcome to ENIGMO, the game engine built by fucking aliens.

Offline (Male) time-killer-games
Reply #12 Posted on: June 05, 2014, 07:45:43 PM

Member
Location: Virginia Beach
Joined: Jan 2013
Posts: 1067

View Profile WWW Email
Fuck yeah! Been wanting this for a while! :D
Logged
Offline (Unknown gender) egofree
Reply #13 Posted on: June 06, 2014, 07:07:27 AM
Contributor
Joined: Jun 2013
Posts: 604

View Profile Email
I create a timeline_0 with a step at 60, where is display the message '60' within a script. Then on the create event of an object i set the timeline to timeline_0, and add it to a room. After two seconds the message is displayed correctly. But if i add another step at 1 in the timeline, where i just run a script to set a variable, when i run the application, the message is displayed immediately. But it should display after two seconds, no ?  Finally, if i add a third step at 120, where i display the message '120' and i run the application, the message '60' is displayed immediately, and after two seconds, the same message is displayed. Perhaps i am not using correctly times lines ? Or is it a bug ?

Here is my project : https://dl.dropboxusercontent.com/u/29802501/test_time_line.egm
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #14 Posted on: June 06, 2014, 10:38:16 AM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2988

View Profile
Timelines are in steps egofree, they don't work like alarms. So if your room speed is 30 then step 120 will occur at exactly 4 seconds. I believe, perhaps someone could add timeline documentation on the wiki.
Logged
Welcome to ENIGMO, the game engine built by fucking aliens.

Pages: [1] 2
  Print