Pages: 1
  Print  
Author Topic: >:( objects nowhere to be seen  (Read 943 times)
Offline (Unknown gender) foreverip
Posted on: May 27, 2014, 06:32:14 AM
Member
Joined: May 2014
Posts: 6

View Profile
Hello, I have a problem. Whenever I run a game (doesn't matter which), the objects are gone. The screen is there, but the objects are gone. I tried updating, checking related forum posts, and trying pretty much everything else. The objects are still gone though. I use windows 7 32 bits.
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #1 Posted on: May 27, 2014, 06:43:01 AM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
I don't understand, are you saying the objects in the room are simply not visible? Try placing one with a show_message.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Unknown gender) foreverip
Reply #2 Posted on: May 27, 2014, 06:55:15 AM
Member
Joined: May 2014
Posts: 6

View Profile
sry im da noob are u saying coding?
cuz im following basic tutorials and yes the objects are invisible the window is not
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #3 Posted on: May 27, 2014, 10:19:26 AM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
Create a new empty game, 1 object, add a sprite and assign it to the object, add a create event with the code show_message("hello world"); place that object in a room then run the game.

Tell me if you a) see the object and b) see the message.

Or you can also provide me with an example GMK that doesn't work as you expect it to.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Unknown gender) foreverip
Reply #4 Posted on: May 28, 2014, 06:27:16 AM
Member
Joined: May 2014
Posts: 6

View Profile
i tried what you said
a form with hello world pops out
it works
but then i made a new game with 1 object and put it in the game
the object is invisible
i did add a sprite for it
Logged
Offline (Unknown gender) TheExDeus
Reply #5 Posted on: May 28, 2014, 03:11:23 PM

Developer
Joined: Apr 2008
Posts: 1872

View Profile
Have you tried any examples that are known to work? Try something from EDC.
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #6 Posted on: May 28, 2014, 04:26:08 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
It sounds like he has the last version where I broke the default draw subchecks for visible.

Did you download before or after 5/25/2014?
http://enigma-dev.org/docs/Wiki/Install:Windows
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Unknown gender) foreverip
Reply #7 Posted on: May 30, 2014, 10:53:17 PM
Member
Joined: May 2014
Posts: 6

View Profile
hmm
ill try
thx for all the support btw
Logged
Offline (Unknown gender) foreverip
Reply #8 Posted on: May 30, 2014, 10:57:30 PM
Member
Joined: May 2014
Posts: 6

View Profile
i downloaded right on the 25th
Logged
Offline (Unknown gender) foreverip
Reply #9 Posted on: May 30, 2014, 11:25:37 PM
Member
Joined: May 2014
Posts: 6

View Profile
its working!
but now i have a different problem
transparency pixels dont work
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #10 Posted on: May 30, 2014, 11:37:23 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3110

View Profile
Well, can you describe it a little better than that for me? Do you mean on sprites or what? Can you provide a screenshot? What are the exacts steps I can follow to reproduce what you are experiencing?

Answering these types of questions when filing a bug report make them much easier for us to solve.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Pages: 1
  Print