Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Warbird A13:02 in ENIGMA  (Read 6257 times)
Offline (Male) faissaloo
Reply #15 Posted on: June 21, 2016, 04:48:18 AM

Contributor
Location: Britbongistan
Joined: Jan 2013
Posts: 88

View Profile WWW Email
~snip~
Follow this to install it, except instead of the main enigma repo use my fork:
https://enigma-dev.org/docs/Wiki/Install:Windows
Logged
Offline (Unknown gender) BPzeBanshee
Reply #16 Posted on: July 13, 2016, 05:49:37 AM
Member
Joined: Sep 2012
Posts: 21

View Profile
Saw that the pull request had been merged so I started from scratch as per Install:Windows wiki page.

LateralGM wouldn't compile compileEGMf.dll until I put the specific directory for Java in the settings.ini. %PATH% inclusion is fine, it's literally what the Java installer put for it. Not sure why this still doesn't work for the launcher.

I use the included batch file and type update, it didn't update LateralGM, so I manually downloaded that and put it in. Some other error popped up on attempt to make a blank room run.

Put in enigma.jar from Install:Extra_Packages, got as far as making a blank room. I load up the GM:Pro version of Warbird and I get this very fucking descriptive error:



The debug option didn't help, neither did changing sound or video systems.

Give me a buzz when the barrier for entry isn't so high I have to gdb backtrace anything that isn't a blank room.
Logged
Offline (Male) faissaloo
Reply #17 Posted on: July 13, 2016, 07:28:22 AM

Contributor
Location: Britbongistan
Joined: Jan 2013
Posts: 88

View Profile WWW Email
I have no idea what's going on for you. The GM8.1 version is working fine for me:

I've compiled a Linux version for you:
http://speedy.sh/wPS7P/Warbird
Logged
Offline (Unknown gender) BPzeBanshee
Reply #18 Posted on: July 16, 2016, 06:19:51 AM
Member
Joined: Sep 2012
Posts: 21

View Profile
Thank you for your patience faisaloo. After a few days to clear my head and a bit of research around the depths of this forum I was able to diagnose the problems with getting LateralGM/ENIGMA itself to work.

Since the information I gleaned to help get this result is scattered around several places apart from the Wiki itself I'll write it down here:
Quote
1) Use 32-bit Java. Apparently some component of ENIGMA won't accept compileEGMf.dll otherwise. In the "idecommand" tag in settings.ini of the portable build I had to specify the exact directory for java.exe.
2) Run git-bash.bat and type "update". This seems to update the bulk of the repo itself but does not account for LateralGM or the other java files.
3) In the ENIGMA folder run install.py. I had Python for Windows already set up so for me it was just a matter of double-clicking but git-bash.bat with "cd ENGIMA" then "install.py" might work too?
4) Run ENIGMA.exe with administrative privileges. This alone made the difference between the really fucking vague error and actually getting a running game.
5) Expect that LateralGM will probably crash spontaneously no matter what you do

From testing I can confirm that the alpha clamping issues previously noticed seem to be gone, however TheExDeus's fixes for direction issues don't seem to have been brought into the mainline branch so Issue #933 is still present. In addition to this there is still an order-of-events issue where compared to GM the collision event from obj_player_shot to obj_en_parent is happening after obj_en_parent to obj_player_shot instead of before, resulting in shot explosion animations not being called when hitting enemies (except when the smaller ones are still moving, which is weird).

Also, if someone could please make a note in LateralGM that the DirectX11 renderer currently causes a complete system lockdown and shouldn't be used at all, that'd be great.
Logged
Offline (Male) faissaloo
Reply #19 Posted on: July 16, 2016, 11:01:14 AM

Contributor
Location: Britbongistan
Joined: Jan 2013
Posts: 88

View Profile WWW Email
From testing I can confirm that the alpha clamping issues previously noticed seem to be gone, however TheExDeus's fixes for direction issues don't seem to have been brought into the mainline branch so Issue #933 is still present.
TheExDeus is actively working on merging that branch: https://github.com/enigma-dev/enigma-dev/pull/929
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #20 Posted on: September 08, 2016, 01:01:42 PM

Developer
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 3151

View Profile
That has to do with a mismatched plugin. I think the method was changed in the plugin or LateralGM and then the other was still calling it the old way. All you need to do is make sure you have the correct plugin and LGM jars, to do that download them individually from the Wiki on the Extra Packages page.
http://enigma-dev.org/docs/Wiki/Install:Extra_Packages

We are aware the WinPatch needs updated:
https://github.com/enigma-dev/enigma-dev/issues/1010

However, ENIGMA has changed as well since then, so you may want to pull and rebuild it. You could also just try using the portable ZIP for installation, which is what I do. You can still make changes to the source code using the portable ZIP.
Logged
I think it was Leonardo da Vinci who once said something along the lines of "If you build the robots, they will make games." or something to that effect.

Offline (Unknown gender) BPzeBanshee
Reply #21 Posted on: January 10, 2019, 11:00:27 PM
Member
Joined: Sep 2012
Posts: 21

View Profile
Hello all,

There's been more than a few discussions on the project Discord since I last updated this thread so I fell out of making status updates here, but Warbird's a helluva lot closer to working in ENIGMA at last than it used to be (the sooner RadialGM gets finished the better).

I've updated the thread title with the current status of compiling Warbird in ENIGMA based off my test build I've been messing with in Studio 1.4.9999. I've also updated the original post description a bit with a link to the original post text on a Pastebin since the forum doesn't support spoiler tags, and updated the download link to point to the Bitbucket site for Warbird that I made a few years ago after having some trouble with Mediafire.
« Last Edit: January 11, 2019, 10:57:06 AM by BPzeBanshee » Logged
Pages: 1 [2]
  Print