Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SuperRiderTH

Pages: 1 2 »
1
General ENIGMA / Re: I made a install script for Ubuntu.
« on: August 25, 2014, 06:49:43 pm »
It should create a .desktop file inside the ENIGMA folder created in the same directory as the script. I chose to put the shortcut there so people can do whatever they want to do with it.

2
General ENIGMA / Re: I made a install script for Ubuntu.
« on: June 05, 2014, 11:57:52 pm »
I changed the installer so that it installs ENIGMA to a folder called ENIGMA like the Windows portable zip. I also made it create a LaunchEnigma.sh file which checks for git updates then launches LateralGM. The desktop shortcut is also modified to launch the LaunchEnigma script.

3
General ENIGMA / Re: I made a install script for Ubuntu.
« on: June 05, 2014, 10:52:45 pm »
Well then how about running the installer script, then having an launcher script that checks the git on startup, then starts LateralGM?

4
General ENIGMA / Re: I made a install script for Ubuntu.
« on: June 05, 2014, 08:06:20 pm »
It might be possible to make a deb file that runs the script. I have not looked into it, but since a desktop icon can make a terminal appear, then we could do it that way. Could just make a package that is the installer script, and make it remove itself upon completing the installation.

I put the script on GitHub for bug reporting, and other GitHub fun. (And so I don't lose it...) I also added a question to the script that asks if the user wants to install libcurl to use network functions.

https://github.com/SuperRiderTH/enigma-linux-installer

5
General ENIGMA / I made a install script for Ubuntu.
« on: June 03, 2014, 06:52:25 pm »
I made a script that checks for dependencies.
It requests to install them using apt-get if needed, clones the git to enigma-dev, and creates a desktop shortcut.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/88790752/InstallEnigma.sh

https://github.com/SuperRiderTH/enigma-linux-installer

This works in Ubuntu, along with distros that use apt-get. It can be easily modified to work on other distros if needed, but I have no experience using other package managers so they are not implemented.

Video showing it in action:
https://www.youtube.com/watch?v=SRpq4p1_zaU

6
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: October 08, 2013, 07:56:02 pm »
That is the same result for me. In Ubuntu and Windows.

7
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: October 08, 2013, 07:15:03 pm »
Sure. This is an attempt to make the Super Ring Engine work in ENIGMA with my changes to Sonic. Once I have that working I will work on porting other modifications. Not finished.

Also, the whole normal step event for objSonic is commented out due to a variable suddenly deciding to not exist. (Most likely my fault at some point.) Can't work on fixing that due to game not starting.

8
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: October 08, 2013, 05:02:44 pm »
I just checked them all, and they are all normal sounds.

Also, while testing in Windows:
Code: [Select]
E:\ENIGMA\enigma-dev\ENIGMAsystem\SHELL/Preprocessor_Environment_Editable/IDE_EDIT_objectfunctionality.h:2783: undefined reference to `enigma_user::directory_exists(std::string)'

9
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: October 08, 2013, 03:50:47 pm »
After a quick test with an empty game, it only appears to happen in my game. However I ran it on my desktop and I got a different message.

Code: [Select]
*********** EXECUTE
  `/tmp/egm6005247124217734847.tmp`



Initializing audio system...
Opening ALURE devices.
Could not load sound 541543234: Unsupported type
Failed to load sound 131; error 2
Expanded to 26 by 15
Expanded to 26 by 30
Expanded to 52 by 30
Expanded to 52 by 60
Expanded to 104 by 60
Expanded to 104 by 120
Expanded to 20 by 12
Expanded to 20 by 24
Expanded to 40 by 24
Expanded to 40 by 48
Expanded to 80 by 48
Expanded to 80 by 96


Game returned 0
0


sound 541543234... :V

10
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: October 07, 2013, 07:29:07 am »
Deleted directory, cloned git, same exact error.

11
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: October 07, 2013, 06:48:07 am »
So... I got this error while trying to run the game today...

Code: [Select]
Closing game module and running if requested.
Running "/tmp/egm5814317412163783034.tmp"


*********** EXECUTE
  `/tmp/egm5814317412163783034.tmp`



Initializing audio system...
Opening ALURE devices.
terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'
  what():  std::bad_alloc


Game returned 0
0

12
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: September 01, 2013, 11:33:58 pm »
So using room_goto(argument) in a script does not work.

Also, using right click, paste, pastes it twice.

13
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: August 29, 2013, 01:02:24 pm »
So I was using LGM, and I decided to try the egm format. So I saved it and tried to open it and it didn't work. It would just look like nothing happened. I then tried opening it again with the command prompt open. I got:



EDIT: After removing the paths it works fine.


EDIT2: So....... I got scripts into the font folder. I imported a group of scripts in GM and it went there.


14
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: August 17, 2013, 09:18:55 pm »
@TheExDeus Most of the time when I save it does not finish completely, so it ends up being smaller and corrupt. So I try saving in gmk. most of the time it works then it ends up not working later. They do have alpha channels, but I do not want to go through hundreds of sprites clicking an option :V So I am just going to revert changes in dropbox.

@Josh I think ENIGMA should catch this and just work anyway to help with compatibility with GM games, Give a warning on compile, Or have the error messages actually be useful by telling me the object with the problem. :V

15
Issues Help Desk / Re: Some problems I have found.
« on: August 16, 2013, 06:13:41 pm »
I'd rather not upload my gm* file. It is a mess. XD

I did figure out what the problem was however. I ended up just porting the Super Ring Engine with my changes to Sonic over to ENIGMA. After getting this error several times I opened up the original engine (For some reason mine wont run in Game Maker anymore...) and made it spit out a list of objects which have a sprite less than 0.

I got:
objDeactivate=-1
objBridge10=-4
SpriteIndexDebugger=-1
objPlayers=-1
objController=-1
objStageFadeIn=-1
objTitleCard=-1

So I then went to the objBridge10 object to see what was wrong.

This happens in it's create event:
   
    sprite_index = noone;
    num_logs     = 10;                   // Number of logs wich the bridge has
    bridge_width = num_logs*16;           
    half_width   = bridge_width / 2;     // Half the width of the bridge (GASP)
    max_tension  = 11;                   // Max tension (height) possible
   
    for (i=0; i<num_logs; i+=1)
    {
        heights = 0;
        logs    = instance_create(x+i*16, y, objBridgeNode);
    }


So I changed that object and it works fine.

Also, why is saving in LateralGM not reliable at all?

EDIT:

Why in the world does all of my sprites lose transparency?




Pages: 1 2 »