Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Print  
Author Topic: LateralGM Update  (Read 24424 times)
Offline (Unknown gender) gra
Reply #30 Posted on: May 23, 2013, 12:57:52 AM

Member
Joined: Feb 2013
Posts: 147

View Profile
ok i hope to subscribe to github
Logged
Offline (Female) IsmAvatar
Reply #31 Posted on: May 23, 2013, 09:09:35 AM

LateralGM Developer
LGM Developer
Location: Pennsylvania/USA
Joined: Apr 2008
Posts: 886

View Profile Email
This sounds like a LateralGM bug, so it belongs on the LateralGM tracker, not the Enigma tracker (the link at the top). But it looks like gra's going the correct route anyways.
Logged
Offline (Unknown gender) gra
Reply #32 Posted on: May 23, 2013, 10:47:30 AM

Member
Joined: Feb 2013
Posts: 147

View Profile
it's probaly lxde of lubuntu 13.04...
wait i try with unity
EDIT
the problem persist , i submitted in github site
« Last Edit: May 23, 2013, 11:33:25 AM by gra » Logged
Offline (Female) IsmAvatar
Reply #33 Posted on: May 23, 2013, 12:03:13 PM

LateralGM Developer
LGM Developer
Location: Pennsylvania/USA
Joined: Apr 2008
Posts: 886

View Profile Email
gra: I think I found the source of the problem, but I'm not sure if it's the same as your problem. Please check out my comments on the ticket and provide additional info.
Logged
Offline (Unknown gender) gra
Reply #34 Posted on: May 23, 2013, 12:31:41 PM

Member
Joined: Feb 2013
Posts: 147

View Profile
ok i have explaned another case of same bug, but your explanation is good and detailed  (Y)
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #35 Posted on: May 24, 2013, 01:59:21 AM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2983

View Profile
I have fixed the Null Pointer Exception gra, please download the new jar file...
https://www.dropbox.com/s/zwtpe77h0j9c2eq/LateralGM18.zip

Let me know if the issue persists or not.  (Y)
Logged
Offline (Unknown gender) gra
Reply #36 Posted on: May 24, 2013, 10:46:32 AM

Member
Joined: Feb 2013
Posts: 147

View Profile
with code editor open persist
Code: [Select]
time taken to load file: 59 ms
time taken to load file: 11 ms
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NullPointerException
at org.lateralgm.subframes.GmObjectFrame.dispose(GmObjectFrame.java:797)
at javax.swing.JInternalFrame.setClosed(JInternalFrame.java:829)
at org.lateralgm.components.mdi.MDIPane.closeAll(MDIPane.java:112)
at org.lateralgm.main.LGM.reload(LGM.java:501)
at org.lateralgm.main.FileChooser.open(FileChooser.java:528)
at org.lateralgm.main.FileChooser.open(FileChooser.java:491)
at org.lateralgm.main.Listener.actionPerformed(Listener.java:221)
at javax.swing.AbstractButton.fireActionPerformed(AbstractButton.java:2018)
at javax.swing.AbstractButton$Handler.actionPerformed(AbstractButton.java:2341)
at javax.swing.DefaultButtonModel.fireActionPerformed(DefaultButtonModel.java:402)
at javax.swing.DefaultButtonModel.setPressed(DefaultButtonModel.java:259)
~Clip~
but wuth resource tree open the bug is fixed
« Last Edit: May 24, 2013, 10:53:15 AM by IsmAvatar » Logged
Offline (Female) IsmAvatar
Reply #37 Posted on: May 24, 2013, 10:55:17 AM

LateralGM Developer
LGM Developer
Location: Pennsylvania/USA
Joined: Apr 2008
Posts: 886

View Profile Email
This problem is fixed, but you still have an outdated jar. Robert's build must have failed or something.
Logged
Offline (Male) polygone
Reply #38 Posted on: May 24, 2013, 03:32:13 PM

Contributor
Location: England
Joined: Mar 2009
Posts: 803

View Profile
Is it possible that we can ever see the serious bugs (ie the ones left on the tracker) be resolved?
https://github.com/IsmAvatar/LateralGM/issues

These are the ones that are hindering ENIGMA.
Logged
I honestly don't know wtf I'm talking about but hopefully I can muddle my way through.
Offline (Male) Goombert
Reply #39 Posted on: May 24, 2013, 04:55:00 PM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2983

View Profile
IsmAvatar, no you didn't listen to gra, he said when he adds a code action then opens it and closes the object frame it gives another NPE, I assume because the object frame is disposed of before the Action frame. That is not a regression and is therefore not my fault, I checked the dispose of the object frame and it does not dispose of action frames, so I do not know.
Logged
Offline (Unknown gender) intygamer
Reply #40 Posted on: May 24, 2013, 09:03:24 PM

Member
Joined: Mar 2013
Posts: 78

View Profile Email
I downloaded newest LGM 1.8 update today to test out.  It hangs up on start up when loading the plugins.  I updated all files.  Below is a screen capture of the text from the terminal.

joey@joey-ME051:~$ cd enigma-dev
joey@joey-ME051:~/enigma-dev$ java -jar lateralgm.jar
Java Version: 10600 (1.6.0_27)
Loading lib files in /home/joey/enigma-dev/lateralgm.jar
01_move.lgl 02_main1.lgl 03_main2.lgl 04_control.lgl
 05_score.lgl 06_extra.lgl 07_draw.lgl
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: org/enigma/EnigmaRunner : Unsupported major.minor version 51.0
   at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
   at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:634)
   at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)
   at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:277)
   at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:73)
   at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:212)
   at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
   at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
   at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
   at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
   at org.lateralgm.main.LGM.loadPlugins(LGM.java:455)
   at org.lateralgm.main.LGM.main(LGM.java:733)

I have Ubuntu 12.04

Thanks
Joe
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #41 Posted on: May 25, 2013, 01:01:24 AM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2983

View Profile
Your Java version is out of date my friend.

Code: [Select]
owner@owner-Aspire-M3470G:~$ java -version
java version "1.7.0_17"
OpenJDK Runtime Environment (IcedTea7 2.3.8) (7u17-2.3.8-1ubuntu1)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 23.7-b01, mixed mode)
owner@owner-Aspire-M3470G:~$

Edit:
Hey thats wierd o_O I just had to refork ENIGMA and got the exact same bug, it wouldn't download the jar files, I had to wait a bit. I'll need to investigate this.
« Last Edit: May 25, 2013, 04:26:41 AM by Robert B Colton » Logged
Offline (Female) IsmAvatar
Reply #42 Posted on: May 26, 2013, 03:52:56 PM

LateralGM Developer
LGM Developer
Location: Pennsylvania/USA
Joined: Apr 2008
Posts: 886

View Profile Email
LateralGM is designed to work back to Java 1.5 (although 1.5 requires an additional jar). If a person wants to use 1.5 or 1.6 for whatever reason, we will support them as best we can. Some day we may stop supporting older versions, but for now, we support them.

As for gra's problem, actually I followed the exception stack trace that he provided, and it indicated that he was using an older version, as it pointed to code that has since been corrected. If he can reproduce the problem and have the stack trace indicate that it is the latest version, I'll believe it.
Logged
Offline (Unknown gender) TheExDeus
Reply #43 Posted on: May 31, 2013, 08:04:06 AM

Developer
Joined: Apr 2008
Posts: 1886

View Profile
I sometime get this bug: https://dl.dropboxusercontent.com/u/21117924/lgm_bug2.png
So no icons. It also doesn't open room editor etc. When I change the theme from the default I get it working again (also when I set it to something else and then back to default (which is native), but I get different problems (like some icons still not showing up or truncated text). When I change the icon set however, then everything seems to work.
Logged
Offline (Male) Goombert
Reply #44 Posted on: May 31, 2013, 08:10:11 AM

Contributor
Location: Cappuccino, CA
Joined: Jan 2013
Posts: 2983

View Profile
Interesting ExDeus, uhm someone earlier had a similar bug as did I myself and it was related to the icon pack still being stored as "Standard" instead of "Calico" I changed the name but they are still stored in your Java preferences so the IDE is looking for "Standard" when it needs to look for "Calico" I do not know however if this is related to what you are doing, I believe it was zesterer and I had to have him clear his browsing history or something.
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Print